Våra kurser


Allmän kurs: Komplettera gymnasiet

Påbörja eller studera klart gymnasiet i en lugn studiemiljö med andra vuxna. Vi har kurser på olika nivåer och med inriktning mot sociala frågor och samhällsfrågor. För dig som inte är klar med hela grundskolan eller saknar svenska/SVA 1 läser Fokus: bas första året. Önskar du ett högre tempo och vill förbereda dig inför studier på universitets- och högskolenivå kan du studera Fokus: Universitet som ditt sista år på gymnasienivå.


Hos oss kan du få behörighet i:
  • Svenska 1, 2, 3 eller Svenska som andraspråk 1, 2, 3
  • Engelska 5, 6, 7
  • Matematik 1 a/b, 2 a/b, 3b
  • Naturkunskap 1a1, 1a2, 2
  • Samhällskunskap 1b
  • Historia 1b
  • Religion 1

Allmän kurs: SVA på grundskolenivå och assistanskurs

För dig som vill studera svenska som andraspråk och andra ämnen på grundskolenivå, vi har kurser på olika nivåer. En av kurserna är för dig som vill jobba som personlig assistent eller elevassistent.

 

Särskilda kurser på skolan

På skolan kan du studera Mycket mer svenska och Odla lokalt-förändra globalt på heltid. På eftermiddagar finns kursen Litterär gestaltning för dig som vill utveckla ditt skrivande och Mina drömmars stad för dig som vill fördjupa dig i ekonomisk historia och skönlitteratur. På skolan har vi även kortare konstkurser.

 

Distanskurser

Var du än bor i Sverige kan du hos oss studera Ledarskapet och gruppen och Handledarutbildning för sociala företag på deltid. Författarskolan kan du läsa antingen på deltid eller heltid. Träffarna sker i skolans lokaler vissa helger.

 

Sommarkurser

Vi har även några sommarkurser. Håll utkik på vår kurssida för mer information om kommande kurser.


Att få arbeta i temaform och i ett lugnare tempo har gjort att jag lärt mig saker jag inte visste förut.

Reema
27 år