LÅNGHOLMENS FÖRFATTARSKOLA - DISTANSKURS, HALVTID

Kursen vänder sig till dig som redan har kommit igång med ditt skrivande.

I den här kursen behöver du inte välja mellan skönlitteratur och politik. I den svenska litteraturhistorien finns en djup fåra av politisk skönlitteratur med Åsa Linderborg, Jonas Hassen Khemiri, Susanna Alakoski, Johan Jönsson och Athena Farrokhzad som aktuella exempel.

Långholmens författarskola är en terminslång nätbaserad skrivkurs för dig som redan kommit igång med ett skönlitterärt projekt och vill utveckla det egna skrivandet. Kursens metod är läsning och diskussion av både egna och varandras texter såväl som annan politisk skönlitteratur. Vi tror att skönlitteraturen har en viktig roll att spela som demokratiskt verktyg och tycker därför det är viktigt att det finns skrivarkurser som tar det politiska på allvar.

Förutom det kontinuerliga skrivandet och aktiva läsandet via nätet innehåller varje termin också tre obligatoriska helgträffar på Långholmens folkhögskola. Kursen går varje termin och det går bra att läsa fler terminer utifrån behov. Lärarens uppgift är att agera handledare och undervisningen består mestadels av diskussion utifrån text. Under antagningen går vi igenom brev, projektbeskrivningar och texter. Eftersom det är samtal, respons och diskussioner som är författarskolans bas, försöker vi skapa grupper där alla kan ha glädje av varandras erfarenheter.

Kostnader: Kursen är kostnadsfri, däremot tar skolan ut en avgift för material och kopiering. Kostnad för logi, resor, mat och viss kurslitteratur tillkommer.

Långholmens folkhögskola ligger vackert mitt i Sundbyberg. Det finns hotell  och flera matställen i närheten. Skolan är en del av arbetarrörelsen och står för alla människors lika värde.Gör en digital ansökan till kursstarten i januari -19, klicka på länken nedan och följ instruktionerna.

Ansökningstiden har gått ut till kursstarten i januari -19.

Antagningsvillkor:

Du ska redan ha kommit igång med ditt skrivande. Du ansöker med en beskrivning av ditt skrivprojekt samt ett personligt brev med dina skäl att gå skrivarkursen samt dina förväntningar på den samt en litterär text 5-6 sidor.

Kurslängd: 1-2 terminer

Kurstid: 7 januari - 24 maj 2019

Studietakt: halvtid, 50 % på distans.

Sista ansökningsdag:  1 december och 1 maj.

Avgiften för studiematerial: 
750 kr

Fysiska distansträffar vt -19:  12 - 13 januari, 23 - 24 mars samt 18 - 19 maj.