LITTERÄR GESTALTNING
skrivarkurs på distans, halvtid

Litterär gestaltning är en distanskurs som vänder sig till dig som skrivit skönlitterära texter tidigare och som vill utveckla ditt skrivande. Vi vill ge dig möjlighet att undersöka dina uttrycksmöjligheter och vi tror att kursen kan ge dig redskapen att hitta fram till ett eget skrivprojekt.

______________________________________

Kursen ger dig en orientering i det skönlitterära skrivandets hantverk. Du kommer att få möjlighet att skriva olika former av skönlitteratur, att skriva i olika genrer och att pröva olika stilistiska grepp.

Grunden för undervisningen kommer att vara deltagarnas eget skrivande utifrån de uppgifter som ges, läsningen av deltagarnas texter, textsamtalen och den konstruktiva responsen.

Andra inslag på kursen kommer att vara läsning och diskussion av etablerade författares texter, författarbesök, samt en orientering i grundläggande berättartekniska begrepp. Kommunikationen mellan kursledaren och deltagarna och mellan deltagarna själva kommer huvudsakligen att skötas via din privata mail. Vi kommer också att ha fysiska träffar vid fem tillfällen under terminen.

Kursen förutsätter att du har tillgång till dator och internetuppkoppling. Du behöver kunna avsätta 20 timmar i veckan åt arbetet på kursen.

Långholmens folkhögskola ligger vackert mitt i Sundbyberg. Det finns hotell i närheten och flera matställen. Skolan är en del av arbetarrörelsen och står för alla människors lika värde.
Om kursledaren: Gunnar Granelv är lärare vid Långholmens Folkhögskola. Har arbetat som journalist, frilansande skribent och lärare i Litterär gestaltning.


Om du önskar läsa kursen på plats kan du söka till Litterär gestaltning halvtid.

Gör en digital ansökan till kursstarten januari -19, klicka på länken nedan och följ instruktionerna. Bifoga ett personligt brev där du berättar om varför du söker kursen och ett textprov med en eller flera av dina texter, ca 2-5 A4.

Ansökningstiden har gått ut till kursstarten i januari -19.


Kurstid: vt -19, 7 januari - 24 maj.

Kurslängd: 1 termin

Kursträffar:  fredagarna den 18 januari, 15 februari, 15 mars, 12 april och 10 maj klockan 10-17.

Studietakt: halvtid, 50%. Du bör kunna avsätta 20 timmar/veckan åt arbetet på kursen.

Sista ansökningsdag:  10 december och 1 juni.

Avgift för studiematerial: 800 kr

Antagningskrav: tillgång till egen dator