LITTERÄR GESTALTNING
skrivarkurs halvtid

Kursen vänder sig till dig som skrivit skönlitterära texter tidigare och som vill utveckla ditt skrivande.

Vi vill ge dig möjlighet att undersöka dina uttrycksmöjligheter och vi tror att kursen kan ge dig redskapen att hitta fram till ett eget skrivprojekt.

Kursen ger dig en orientering i det skönlitterära skrivandets hantverk. Du kommer att få möjlighet att skriva olika former av skönlitteratur, att skriva i olika genrer och pröva olika stilistiska grepp.Grunden för undervisningen kommer att vara deltagarnas eget skrivande utifrån de uppgifter som ges, läsningen av deltagarnas texter, textsamtalen och den konstruktiva responsen. Vi kommer även att läsa och diskutera etablerade författares texter. Andra inslag på kursen kommer att vara författarbesök, våra egna studiebesök samt en orientering i grundläggande berättartekniska begrepp.

Som en del av verksamheten på en folkhögskola betonar vi gruppens betydelse, glädjen i att få dela varandras erfarenheter.   Du får pröva ditt skrivande i ett sammanhang med en erfaren kursledare och kursdeltagare med erfarenheter av skrivande.

Vi tror att du genom att gå kursen blir en säkrare skribent och att  du kommer att få hjälp att hitta fram till ditt eget uttryck, din egen röst.Om kursledaren: Gunnar Granelv är lärare vid Långholmens Folkhögskola. Har arbetet som journalist, frilansande skribent och lärare i Litterär gestaltning.Om du önskar läsa kursen på distans kan du söka Litterär gestaltning på distans.

En perfekt kurs för dig som har påbörjat eller har planer på att börja ett bokprojekt men har kört fast. Kursen ger dig chansen att leka och experimentera med ord och meningar. Ge dig chansen att utveckla ditt skrivande. Kursen har hjälpt mig komma vidare i min skrivprocess.
Jesper Ryberg


Gör en digital ansökan till kursstarten januari -19, klicka på länken nedan och följ instruktionerna. Bifoga ett personligt brev där du berättar om varför du söker kursen och ett textprov med en eller flera av dina texter, ca 2-5 A4.

Ansökningstiden har gått ut till kursstarten i januari -19 !


Kurstid: Vt -19, 7 januari - 24 maj.

Kurslängd: 1 termin

Kursdagar: tisdagar och torsdagar klockan 14-18, Du bör kunna avsätta 20 timmar/veckan åt arbetet på kursen.

Studietakt: halvtid, 50%

Sista ansökningsdag:  10 december och    1 juni.

Avgift för studiematerial: 800 kr

Antagningskrav: tillgång till egen datorDet har varit en ynnest att få delta på Gunnars lektioner i Litterär gestaltning. Det har gett mig väldigt mycket nya lärdomar och insikter kring hur jag bättre når fram till läsarna av mina texter. Tack vare nyvunnen kunskap, konkreta tips samt tydlig feedback från läraren har jag helt klart vässat mitt skrivande av både prosa, poesi och drama. Det har varit en oerhört lärorik och fantastiskt rolig termin.
Tone Kroglund, deltagare vt -18